dinsdag 19 juni 2012

Food || Green juice op vaderdag

Met vaderdag maken wij altijd een lekker ontbijtje klaar voor papa. Dit keer een ontbijtje met in de hoofdrol een glas green juice! Hilde heeft sinds een paar dagen een slowjuicer gekocht. Met een slowjuicer kun je de groentes en fruit langzaam persen waardoor de belangrijke voedingsstoffen en vitamines zo veel mogelijk worden behouden. Omdat papa de laatste tijd veel bezig is met gezond eten, leek het ons leuk om de dag ook gezond te beginnen met een groen sapje.
Een fruitbordje met stukjes mango en aarbeien. De aardbeien lijken net hartjes! Schattig hè? En het is heel simpel: maak als je het kroontje eraf snijdt een iets diepere inkeping en snijd daarna de aardbei door midden.
We hadden kleine afbakbroodjes en croissantjes, gewoon brood, krentenbrood en zelfgemaakte hummus!
Proost! De aarbei was trouwens vooral voor de sier. Er zat geen aardbei in het sapje zelf. Als je het leuk vindt om te weten; in de green juice zat ongeveer het volgende:

- 500 gram spinaze
- een beetje tarwegras
- een stukje komkommer
- appel
- peer

Liefs Daphne

3 opmerkingen:

 1. Leuk en lekker! Die green juice ziet er goed uit. Dit willen wij ook weleens proberen. Hebben jullie hiervoor normale bladspinazie gebruikt (in zo'n grote zak van bijv. de AH)? En tarwegras, is dat ook verkrijgbaar bij de supermarkt?

  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We hebben inderdaad gewoon een zak rauwe bladspinazie gebruikt. En het tarwegras heeft Hilde bij haar slow juicer gekregen, maar volgens mij is het vaak gewoon te verkrijgen bij de supermarkt. Probeer het zeker een keer uit!
   Irene

   Verwijderen
 2. Wow! Wat heerlijk gezond :) Tarwegras is zeker erg gezond, als vind ik het een beetje gek smaken ... tja naar gras ;)

  BeantwoordenVerwijderen